اتصالات در صنعت به دو دسته دائم و موقت تقسیم میشود. از جمله اتصالات دائم میتوان به جوش و پرچ اشاره کرد. همچنین خود فرآیند جوشکاری انواع مختلفی دارد از جمله جوش اولتراسونیک، اصطکاکی، پرتو لیزر، اکسی استیلن (حرارت شعله) و از همه مهمتر و رایج تر جوشکاری به کمک قوس الکتریکی. دستگاه جوشکاری یکی از رایجترین ابزارهای صنعتی است که برای اتصال فلزات در صنایع بزرگ و کوچک استفاده میشود.
با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، این ابزارها نیز دستخوش تغییرات شدند. اکنون میزان بازدهی آنها بیشتر شده، ایمنی بهتری دارند، استفاده از آنها راحتتر شده و به طیف وسیعی از نیازها در این زمینه به خوبی پاسخ میدهند.
این دستگاهها نیاز به منبع تغذیه دارند. آنها از طریق جریان مستقیم DC و یا متناوب AC کار میکنند. منبع تغذیه، جریان الکتریکی لازم را برای قوس الکتریکی فراهم میکند. این جریان ممکن است متناوب یا مستقیم (دائم) باشد. در ابتدا فقط از جریان مستقیم DC استفاده میشد. چون با جریان متناوب مشکل عدم پایداری قوس وجود داشت که بعدا این شکل به کمک افزودن ترکیبات مناسب در پوشش الکترود برطرف شد. بدین ترتیب هر دو نوع منبع تغذیه قابل استفادهاند. هر چند بر حسب امکانات استفاده یکی از این دو منبع جریان الکتریکی بر دیگری میتواند مقرون به صرفهتر باشد.
انواع مولدهایی که در دستگاه جوش اینورتر استفاده میشود:
دستگاه جوش ترانسفورماتور
رکتیفایر
ژنراتور الکتریکی
احتراقی
اینورتر
ترانسفورماتور
دستگاه جوش ترانسفورماتوری به عنوان سادهترین نوع این ابزار صنعتی مطرح هست. از ترانسفورماتور برای افزایش و یا کاهش ولتاژ استفاده میشود. در دستگاه جوشکاری انواع کاهنده آن مورد توجه قرار میگیرد.
ترانسفورماتور دارای یک سیم پیچ اولیه و یک سیم پیچ ثانویه و یک هسته است. ما در جوشکاری به ولتاژ پائین حدود ۱۰ تا ۵۰ ولت و شدت جریان بالا حدود ۵۰ تا ۴۰۰ آمپر نیاز داریم این کار توسط ترانسفورماتور که با جریان AC کار میکند انجام میگیرد. یعنی با استفاده از آنها جریان متناوب و یا همان AC با شدت کم و ولتاژ بالا، به جریان الکتریکی با شدت بالا و ولتاژ پایین تبدیل خواهد شد. این امر سبب میشود تا ایمنی دستگاه نیز بیشتر شود، چرا که خطر برق گرفتگی با کاهش ولتاژ، کمتر خواهد شد. .
این دستگاهها با ورودی برق سه فاز؛ جریان مستقیم (DC) مناسب برای جوش؛ برش و کوجینگ انواع فلزات ( آهنی و غیر آهنی ) را ایجاد مینماید.
تغییرات جریان مستقیم توسط سیستم کنترل رآکتورهای اشباع انجام میشود، سیستم کنترل راکتور اشباع سیستمی است متشکل از سلفهایی که در مسیر خروجی هر فاز ترانسفورماتور اصلی قرار میگیرند و یک بوبین که هستههای این سلفها را احاطه میکند. تغییر جریان خروجی بوسیله یک رئوستا که ولتاژ متغیری را به دو سر بوبین مذکور اعمال میکند انجام میگیرد. در این سیستم قطعات آسیبپذیر وجود ندارد؛ در نتیجه باعث میشود دستگاهها دارای استحکام بسیار زیادی بوده و در شرایط بد آب و هوایی و وضعیت نامطلوب در نگهداری بسیار مقاوم باشند.
در صورتی که نیاز به آمپراژ بالاتر باشد میتوان دو یا چند دستگاه از این نوع را با یکدیگر موازی نمود. بدین منظور ترمینالهای مثبت دو دستگاه را با یک کابل جوش مناسب و ترمینالهای منفی را با کابل دیگری به هم وصل میکنند. سپس رئوستاهای تنظیم کننده جریان هر دستگاه را روی یک عدد تنظیم میکنند، در اینصورت جریان دو برابر هر یک از دستگاهها را خواهید داشت.
ترانسفورماتورهای جوشکاری، صدای کمی داشته، اما هنگام جوشکاری جرقههای زیادی را تولید خواهد کرد. همچنین بوسیله آنها نمیتوانید از هر نوع الکترودی برای جوشکاری استفاده نمایید.
:: بازدید از این مطلب : 321
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0